Pannekoekboerderij De Hakhorst
Een smulfeest voor het hele gezin!

In 1987 opende Pannekoekboerderij de Hakhorst haar deuren in de voormalige peuterspeelzaal. In deze gezellige boerderij midden in Leusden kunt u genieten van meer dan 200 pannenkoeken specialiteiten.

Het bakken van de pannenkoeken is al vanaf het begin te volgen vanuit de open keuken. In de loop der tijd is de keuken flink uitgebreid, zodat nu drie bakkers gelijktijdig kunnen bakken. Tot op de dag van vandaag gebeurt dat nog op ambachtelijke wijze. Met alle uitbreindingen zijn de kleine gasten ook niet vergeten. Naast de speelhoek met glijbaan, is er buiten een heuse kinderboerderij gebouwd, met kippen, konijnen en geiten.

De gezelligste van Nederland

Als sinds 1992 is de Hakhorst aangesloten bij de vereniging van erkende pannenkoekenrestaurants. In 2000 stond de Hakhorst in de Kampioen van de ANWB vermeld als het gezelligste pannenkoekenrestaurant van Nederland.

Bijna honderd pannenkoekenrestaurants werden bezocht door medewerkers van de ANWB, die de zaak bekeken op onder meer hygiene, kindvriendelijkheid en parkeergelegenheid. Ook de gasten mochten een enquete invullen. De gasten noemde de Hakhorst sfeervol. De kampioen riep de Hakhorst uit tot 'de gezelligste van Nederland' met een 8,3 voor de kwaliteit.